Matematik

Eksponentialfunktioner og andengradspolynomium

01. september 2008 af Johnarne (Slettet)

Hej alle.

Jeg har to spørgsmål til to forskellige opgaver.

I den første opgave får man oplyst en sammenhæng mellem to størrelser i en tabel, og det oplyses at "D med en god tilnærmelse er en eksponentielt aftagende funktion af T".

- Hvordan kan man bestemme en forskrift for funktionen?

Mit andet spørgsmål drejer sig om et andengradspolynomium ( f(x) = ax^2 +bx +c ).

Man får oplyst, at funktionen f har nulpunkterne -2 og 4, samt at f(1) = 4,5.

- Hvordan kan man bestemme konstanterne a, b og c?

Tak på forhånd : )


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2008 af mathon

D(t) = b*at, 0<a<1

ud fra tabelværdierne

f(x) = a(x+2)(x-4)
og
f(1) = 4,5 = a(1+2)(1-4)


Svar #2
01. september 2008 af Johnarne (Slettet)

Tak for svaret, fik løst opgaven med andengradspolynomiet, havde bare glemt alt om det med rødder :)

Men kan desværre stadig ikke se, hvordan jeg kan bestemme alle faktorer i opgaven med den eksponentielt aftagende graf? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97569


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner og andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.