Matematik

Hjælp til svær differentialligning!

02. september 2008 af Tjubanghus (Slettet)

Jeg vil megte gerne have hjælp til følgende opgave:

En funktion f(x) er løsning til differentialligningen dy / dx = x+2 / y

Og grafen for f(x) går gennem punktet P(2,-2).

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.

Håber der er et klogt hoved der kan hjælpe mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Du indsætter punktet (2,-2) i din differentialligning. 2 på x's plads og -2 på y's. dy/dx = (2+2) /-2 = -2.

Du har altså tangentens hældning, og et punkt hvor den går igennem P. Brug da blot ligningen for en linje hvortil du får dit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af mathon

y-yo = (dy/dx)*(x-xo)


Skriv et svar til: Hjælp til svær differentialligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.