Matematik

Eksponentiel a og b

02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 Bestem en forskrift for den eksponentielle funktion, hvis graf går gennem (2,16) og (-1, 2).

jeg ved at:   

spørgesmålet er hvordan man skriver det på lommeregneren? er det bare sådan her: 

((-1) -2) * √(2)/(16) = -1,06066

og

 =>

 

b = 16 / (-1,06066)^2 =>

 

b = 14,2222

 

er det rigtige?

Jeg skal lave det uden hjælpemidler, er det så ok, hvis jeg skriver det sådan?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Der mangler vist lige noget. ;)


Svar #2
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 hovsa: 

det var hvordan man finder a og b i eksponentiel funktion.

det skulle være: a = x2 - x1 √ (y2 / y1)

og 

b = y1 / a^x

(#0 men er det, jeg har lavet rigtige, og kan jeg også skriv det sådan, selvom det er uden hjælpemidler?)


Svar #3
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

ingen, der vil hjælpe...(T.T)


Svar #4
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

....help me please!


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: f(x)=b*a^x er en eksponentialfunktion.

a-værdien findes ved at sige: a=?x√(y2/y1)

Ved indsætning, idet grafen går igennem punkterne (2,16) og (-1, 2):

a=(2-(-1))√(16/2) = 3√(8) = 2

b bestemmes ved at indsætte i:

b=f(x)/a^x = 16/2^2=4

Hermed er f(x)=4*2^x


Svar #6
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 ved a=(2-(-1))√(16/2) = 3√(8) = 2

får jeg det til at give 6√(2)???

og er (2,16) ikke (x1, y1) og (-1, 2) lig med (x2, y2)???


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Du kan prøve at se på i hvilken rækkefølge din funktion gennemløber de to punkter. Det burde være irrelevant hvilken man sætter til hvad.


Skriv et svar til: Eksponentiel a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.