Matematik

skæringspunkt mellem to linjer

03. september 2008 af Asmae (Slettet)

to linjers ligninger er angivet ved parameterfremstilling:

l: (x,y)=(8,5)+t (2,3)

m:(x,y)= (5,1)+ s(1,2)

vi skal finde de to linjers skæringspunkt. Jeg har prøvet at lave de to parameterfremstillinger til ligninger: l: 3y= -2x+31

m: 2y= -x+7

Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

eliminering af t og s
giver

l: 3x - 2y = 14

m: 2x - y = 9


Skriv et svar til: skæringspunkt mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.