Fysik

Resistens og tværsnitsareal

03. september 2008 af Tnuggi (Slettet)

Hvorfor bliver resistensen mindre, når tværsnitsarealet bliver større?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

R = ρ*L/a

når a - for fastholdt L  - bliver større,
bliver
R mindre

R*a = ρ*L = konstant

jo større a desto mindre R


Svar #2
03. september 2008 af Tnuggi (Slettet)

Den er jeg med på. Det jeg tænker på er hvorfor sådan rent fysisk set... Altså noget med elektroner og atomer f.eks. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Tænk på det som en folkemængde, du skal bevæge dig igennem. Hvis tværsnitsarealet bliver større er der mere plads for folkene at sprede sig ud på og dermed bliver den indbyrdes afstand større og du har nemmere ved at bevæge dig igennem mængden.


Skriv et svar til: Resistens og tværsnitsareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.