Matematik

Skæringspunkt i y-aksen

03. september 2008 af pige, (Slettet)

hej,

jeg skal finde skæringenspunktet i y-aksen for x^2-3x+2

jeg har allerede fundet for x, men hvordan gør man for y?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

y = x2 - 3x + 2

hvad er ligningen for y-aksen?


Svar #2
03. september 2008 af pige, (Slettet)

Der står ikke andet end f(x) = x^2 - 3x + 2

Så har jeg fundet ud af at d er 1 og skæringspunkterne i x er 2 V 1 , men ellers står der ikke andet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af mathon

ligningen for y-aksen
er

x = 0

dvs. alle punkter på formen (0,y)

men hvis x = 0, hvad så med
y

i udtrykket

y = x2 - 3x + 2


Svar #4
03. september 2008 af pige, (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt.

Så hvordan udregner jeg y?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2008 af mathon

y = x2 - 3x + 2  for x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2008 af mathon

hvilken værdi får y,

når x = 0 indsættes i

y = x2 - 3x + 2


Svar #7
03. september 2008 af pige, (Slettet)

nå nu forstår jeg. Du prøvede bare at få mig til at regne det ud hehe.

Tusind tak!


Skriv et svar til: Skæringspunkt i y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.