Matematik

math

03. september 2008 af sød-janni (Slettet)

meget gerne, hurtigt svar tak

en funktion f er bestemt ved f(x)=-x^3+bx^2+3x+4, hvor b er et tal, vi skal bestemme de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

f '(x) > 0


Svar #2
03. september 2008 af sød-janni (Slettet)

nogen der vil hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Du har jo fået hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2008 af mathon

f '(x) = -3x2 + 2bx + 3 > 0

grafen for f '(x)  er en grennedadvendende parabel,
som for

f '(x) > 0 kræver
d = (2b)2 - 4*(-3)*3 > 0

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/128879


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2008 af ibibib (Slettet)

#0 Det kan ikke lade sig gøre. Når koefficienten til x³ (her -1) er negativ, kan f ikke være voksende.

Har du skrevet opgaven præcist? Måske skal du vise i hvilket interval f er voksende?


Skriv et svar til: math

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.