Fysik

Krafters arbejde

04. september 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Pænt goddag.

Jeg sidder og roder med lidt fysik opgaver, og er gået lidt i stå.

Opgave 1

En elevator i et tårn vejer 2040 kg. Den løftes 200 m i vejret af en motor.

a) Hvor stort arbejde udfører mortoren?

Jeg er kommet frem til følgende:

F=m*g <=> A=m*g*s=2040 kg*9,82 N/kg*200m = 4006520 Nm=J (g=tyngdeaccelerationen)

b) Hvor stort arbejde udfører tyngdekraften?

Det er her hvor jeg går i stå. Jeg tænker lidt på newtons 2. lov, og på en eller anden måde fristes jeg til at sige A_t=-4006520 J, men kan ikke finde agumentation for det.

Lige ledes i denne opgave:

Opgave 2

En flodpram trækkes af en hest, som påvirker den med kraften F=2000 N. Trækkraften danner en vinkel v=30 grader ned prammens bevægelsesretning.

a) Hvor stort et arbejde har hesten udført på prammen når den har sejlet 1,0 km?

A=F*cos(v)*s=2000N*cos(30)*1000m=1732050,8 J

b) Hvor stort arbejde har gnidningsmodstanden fra vandet udført på prammen?

Samme som i opg. 1,b jeg har ingen ide.

Nogen der evt kan give et hint eller eksempel? Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af mathon

OK


Skriv et svar til: Krafters arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.