Matematik

Potensregel : Bevis.

04. september 2008 af mille.dk (Slettet)

Sidder lidt og bøvler med en potensregel : an/am=a^n-m, hvilket jeg skal bevise. Men jeg ved, hvordan man udregner potenser, når der er division med, jeg forstår bare ikke, hvordan jeg kan komme frem til minus i beviset. Nogen der vil forklare? Jeg vil virkelig gerne lære det her!

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2008 af Isomorphician

an/am = ana-m = an-m


Svar #2
04. september 2008 af mille.dk (Slettet)

Hvor kommer -m fra? (eller hvordan)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2008 af dnadan (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2008 af blackduck (Slettet)

Jeg forsøger lige med en pædagogisk anskueliggørelse.

Over brøkstregen har du n-a'er. Under brøkstregen har du m-a'er. Så går a'erne ud med hindanden, så længe der er a'er begge steder. Til slut har du bare n-m a'er over brøkstregen.

Dette gælder naturligvis kun hvis m og n er naturlige tal, men det fornemmer jeg ligger lidt i spørgsmålet...


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2008 af blackduck (Slettet)

Hvor hulen de </p>'er kom fra har jeg absolut ingen anelse om. Er der problemer med forummets latex-plugin eller gør jeg noget forkert?


Skriv et svar til: Potensregel : Bevis.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.