Matematik

Sæt uden for parentes

04. september 2008 af spørg mig (Slettet)

Hej alle sammen jeg har svært ved at løse disse opgaver er i søde og hjælpe mig: 

Sæt mes muligt uden for parentes i udtrykkene

a) 6ab-4ac

b) 5a i tredje - 20a

c) 24x i fjerde -15x i tredje - 3x i anden


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Idéen er at finde ud af hvad der er på hvert led og sætte det uden for parentes. F.eks:

15au+25au = 5au(3+5), da de 5au ganget ind i parentesen skal ganges på hvert led, og du da får resultatet som i udgangspunktet.


Svar #2
04. september 2008 af spørg mig (Slettet)

Undskyld men kan du forklarer det lidt dybere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Vi kan kigge på den første f.eks:

6ab-4ac.

Vi kan dele det op for lethedens skyld: 6ab = 2*3*a*b. Og den anden: - 4ac = - 2*2*a*c.

Her kan vi så se, at det eneste der er ganget på hvert led er 2 og a og derfor er det det, vi kan sætte udenfor parentes.

6ab-4ac=2a(3b-2c)


Skriv et svar til: Sæt uden for parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.