Fysik

# fysik opgaver på A- niveau

04. september 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

Opgave 1

Betragt Jorden som en kugle med en radius på 6,38·106 m. En person på Jorden vil udføre en jævn cirkelbevægelse pga. Jordens rotation.

Beregn personens centripetalacceleration på breddegraden 36,9° angivet i µm/s2 med 1 decimal.

Opgave 2

Et bestemt matematisk pendul har en periodetid på 2,45 s.

Beregn pendulets længde i m med 2 decimaler.

Opgave 3

En klods ligger på en vandret plade. Denne løftes op i den ene ende. Klodsen begynder at bevæge sig netop når pladen danner en vinkel på 12,8° med vandret.

Beregn den statiske friktionskoefficient mellem klodsen og pladen med 2 decimaler.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af mathon

Opgave 1

r = Rjord*cos(36,9°)

T = 24*3600 s

ω = 2π/T

a = ω2r

............................................................................................................

Opgave 2

T = 2π√(L/g)

L = (T2*g)/(4π2)

............................................................................................................

 Opgave 3

μ = Fgnid/FN = (m*g*sin(α)) / (m*g*cos(α)) = sin(α)/cos(α) = tan(α)


Svar #2
05. september 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

tusinde tak man.. jeg skylder dig en...


Svar #3
07. september 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

hey Mathon.. tusinde tak. men jeg har problemer med opgave et kan ikke finde et rigtigt resultat. det giver 0,000002 og det passer ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af mathon

a = 0,028251 m/s2


Skriv et svar til: # fysik opgaver på A- niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.