Matematik

Maple hjælp

05. september 2008 af appelsin (Slettet)

Jeg vil gerne plotte en graf i maple: f(x) = k*x, hvor k er givet ved fem forskellige værdier: 1/10, 2/3, 3, 7 og 10.

Hvordan går jeg det? Jeg har prøvet med seq, men det virker vist ikke helt når intervallerne mellem tallene er ujævne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af c_aastrup

Du skal bruge display.

f := (k, x) -> x^k;
a := [1/10, 2/3, 3, 7, 10];
with(plots);
p1 := plot(f(a[1], x), x = 0 .. 2*color and 0 .. 2*color = red);
p2 := plot(f(a[2], x), x = 0 .. 2, color = blue);
p3 := plot(f(a[3], x), x = 0 .. 2, color = green);
p4 := plot(f(a[4], x), x = 0 .. 2, color = black);

display([p1, p2, p3, p4], view = [0 .. 2, 0 .. 2]);
 


Skriv et svar til: Maple hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.