Matematik

differentialligning

05. september 2008 af philly91 (Slettet)

hejsa

jeg har fået følgende opgave for som jeg har svært ved at løse:

En funktion f er løsning til differentialligningen:

dy/dx = (x2-1)*y   y > 0

a) gør rede for monotoniforholdende


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af peter lind

Se på fortegnene af (x2-1)*y for y >0 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2008 af juventuz (Slettet)

f'(x)=(x2-1)*y=x2*y-1y

f'(x) =0

0=x2*y-1y
1y=x2*y

1=x2

x=-1 eller x=1


Svar #3
05. september 2008 af philly91 (Slettet)

når jeg så har fundet x's værdier, hvad skal jeg så?jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal afgøre hvorvidt den er voksende eller faldende ud fra x's data


Svar #4
06. september 2008 af philly91 (Slettet)

nu når jeg har fundet x = -1 / x = 1, hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2008 af peter lind

(x2-1)*y = (x-1)(x+1)*y

y > 0 så fortegnet  bestemmes af (x-1)(x+1). Dette polynomium har rødderne 1 og -1. Du skal derfor se på fortegnene for polynomiet for x<-1, -1<x<1 og x>1. Prøv evt. at sætte tal ind eller lav en graf.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2008 af mathon

dy/dx = (x-1)(x+1)*y, y>0

monotiniintervaller:

for x< -1 er dy/dx mmm, hvorfor f(x) er montont mmm
for -1<x<1 er dy/dx mmm, hvorfor f(x) er montont mmm
for x>1 er dy/dx mmm, hvorfor f(x) er montont mmm
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2008 af mathon

montont  --> monotont


Svar #8
07. september 2008 af philly91 (Slettet)

jeg har glemt at skrive at jeg skal finde monotoniforholdende for f, altså skal jeg vel deSolve ligningen først eller?

En funktion f er løsning til differentialligningen:

dy/dx = (x2-1)*y y > 0

a) gør rede for monotoniforholdende for f


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2008 af mathon

du skal færdiggøre udkastet i #6


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.