Matematik

parabels toppunkt HJÆLP

06. september 2008 af benebc (Slettet)

Jeg har en opgave der lyder:

En parabel er bestemt ved ligningen

                           y=x2-x-2

Bestem toppunktet for parablen, og skitsër den.

Men hvordan finder jeg toppunktet nar jeg ikke har nogle x-værdier at regne med ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Tænk på hvad du får ud af den, ved at differentiere den og hvilken hældning grafen har i toppunktet..


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2008 af Isomorphician

Hvis du har lært at differentiere kan du finde toppunktet vha. f'(x) = 0.

Alternativt kan du finde toppunktet ved ((-b/2a), (-d/4a))


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2008 af mathon

y = x2 - x - 2      =      (x-(1/2)) + (-(9/4))       til sammenligning med

y = ax2 + bx + c  =    a(x-(-b/(2a)))2 + (-d/(4a))



Svar #4
06. september 2008 af benebc (Slettet)

Tusinde tak for svarende ! kunne bruge dem alle!


Skriv et svar til: parabels toppunkt HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.