Engelsk

Meget lille engelsk oversættelse plz :)

06. september 2008 af LulliexD (Slettet)

Hej :)

Nogle som gider bruge små 5minutter på at (evt.) rette min lille danske oversættelse /- til engelsk ? :)

Den daske version:

Sidste år besøgte vi den lille skotsky by Tomintoul. Det er her, man finder starten på "the Whisky Trail", den vej, der fører forbi Skotlands berømteste destillerier, f.eks. Glen Grant, Glenfiddich og Glenlivet, som er det ældste og derfor kalder sig for THE Glenlivet.
   Man bør absolut aflægge et besøg på et af disse destillerier og få en rundvisning, så man kan få et indtryk af, hvordan whisky fremstilles der på stedet. Efter rundvisningen er der smagsprøver.

   Indtil 1830 blev whisky hovedsagelig fremstillet og drukket i Højlandet, og i de gode gamle dage var størstedelen af denne produktion endda ulovlig. Whisky var ikke nogen fin drik - det var det, som bønderne drak, når de kom ind fra marken og skulle have noget at varme sig på.

DEN ENGELSKE Version (som skal rettes):

Last year we visited the small Scottish town Tomintoul. This is here, where you find the start of "the Whisky Trail, the road leading past the Scotland famous distilleries, for example. Glen Grant, Glenfiddich and Glenlivet, which is the oldest and therefore called for THE Glenlivet.

You should definitely visit at one of these distilleries and get a tour, so you can get an idea of how the whisky produced there on the spot. After the tour, there are tastings.

Until 1830 was mainly whisky produced and drunk in Højlandet, and in the good old days were the majority of this production even illegal. Whisky was not a fine drink - that was what the peasants drank when they came in from the field and should have something to warm themselves.

OBS. har været meget i tvivl om hvordan "man" skal oversættes, så håber nogle har evt. et bedre forslag,

1000 tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af The Magpie (Slettet)

Jeg har gjort et lille, hurtigt forsøg på nogle rettelser:

Last year, we visited the small Scottish town Tomintoul. It is here, you find the start of "The Whisky Trail", the road leading past the most famous distilleries of Scotland, for example Glen Grant, Glenfiddich and Glenlivet, which are the oldest and therefore called THE Glenlivet.

One should definitely visit one of these distilleries and have a guided tour, so one can get an idea of how the whisky is produced in that area. After the tour, there are samples.

Until 1830, whisky was mainly produced and drunk in the Highlands, and in the good old days, the majority of this production were even illegal. Whisky was not a fine drink - it was what the peasants drank when they returned from the field and needed something to get warm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2008 af Isomorphician

This is here, where = Here is where

called for = calls itself

at one = one

the whisky produced there on the spot = whisky is produced there.

tastings = taste samples

Until 1830 was mainly whisky = Before 1830 whisky was mainly

Højlandet = the Highlands

were the majority of this production even illegal = the majority of this production was even illegal

that was = it was

the field = the fields

should have = needed


Svar #3
08. september 2008 af LulliexD (Slettet)

Rigtig meget af det kunne bruges, mange tak til jer begge :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2008 af Pandabjørnen (Slettet)

You should definitely visit at one of these distilleries and get a tour, so you can get an idea of how the whisky produced there on the spot. After the tour, there are tastings.

der ville jeg sige:

You really ought to visit one of these distilleries and get a guided tour so you can get an idea of how the whisky is produced on the spot. After the tour, there are some samples


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2008 af Pandabjørnen (Slettet)

og jeg ville ikke "fine" drink hellere: Whisky was not a "distinguished" drink -


Skriv et svar til: Meget lille engelsk oversættelse plz :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.