Matematik

undersøge om et tal passer

06. september 2008 af 9200 (Slettet)

Hvis man nu skal undersøge om et tal fx 1,5 er løsningen til en 2.gradsligning, hvordan gør man så? Løser 2. gradsligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Ja, eller sætter 3/2 ind på x's plads i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2008 af Isomorphician

.....og undersøger om andengradsligningen bliver sand (0 = 0)


Svar #3
06. september 2008 af 9200 (Slettet)

Nu har jeg lige opdaget at det ikke er en 2. gradsligning:

Den ser sådan her ud:

8x^3+2x^2+x-(3/2)=0

hvordan finder jeg ud af om en halv (1/2) er løsningen til ligningen.

jeg har prøvet at sætte det ind i stedet for x, men det giver et stort tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2008 af Isomorphician

8(0,53) + 2(0,52) + 0,5 - 1,5 = 0

8(1/8) + 2(1/4) + 0,5 - 1,5 = 0

1 + 0,5 + 0,5 - 1,5 = 0

0,5 = 0

0,5 er altså ikke en løsning til ligningen.


Svar #5
06. september 2008 af 9200 (Slettet)

Ok takker, det var også det jeg endeligt fik det til.


Skriv et svar til: undersøge om et tal passer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.