Matematik

forhold mellem "b" og "l"

06. september 2008 af DIH (Slettet)

Hej! Jeg har i matematik fået en opgave, der lyder sådan;

For A-formaterne (her tales om A-papirer, eks. A4, A5, A6) gælder at: b/l = 1/2 × l/b (b er bredde og l er længde)

Vis, at forholdet mellem bredde og længde er: 1/√2

Et A4 papir måler 29,73 × 21,02, så jeg vil ud fra det, gå ud fra at opgaven vil udforme sig sådan;

29,73/21,02 = 1/2 (eller 0,5) × 21,02/29,73

hvilket giver resultatet 0,3535.

Jeg kan ikke helt gennemskue opgaven.. jeg søger egentlig ikke svaret på opgaven, men bare "et skub" i den rigtige retning :) Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Du skal ikke begynde at sætte tal ind. Bare Isolere b i din ligning. Du kan evt. lave en hurtig skitse at et A4 ark og prøve at visulere forholdende i din formel.


Svar #2
06. september 2008 af DIH (Slettet)

aaah, okay :) Mange tak!

Men når der i opgaven står "vis, at forholdet mellem b og l er 1/√2" menes så, at man skal lave en lille skitse af et ark papir, eller lave en "beskrivelse" af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2008 af Isomorphician

b/l = (1/2) * (l/b)

b = (1/2) * (l2/b)

b= (1/2)l2

b2/l2 = 1/2

b/l = 1/√2


Skriv et svar til: forhold mellem "b" og "l"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.