Matematik

ubestemt integrale hjælp

04. oktober 2004 af fransk (Slettet)
skal bestemme:

S(x+e^x)^2dx

ubestemt integrale

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

prøv at gange parentesen ud og så benytte partiel til det dobbelte produkt

Svar #2
04. oktober 2004 af fransk (Slettet)

Okey, tak - det prøver jeg.
men vil du lige hjælpe med en til?

s x*ln(4x^2+e^2)dx

der skal også bestemmes ubestemt integrale..

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

#1: Gange parentesen ud?

#0: Udregn parentesen, idet (a+b)^2=a^2+b^2+2ab.. Derefter burde det være lige ud ad landevejen.

#2: Substituer 4x^2+e^2 med t, udregn dt/dx osv.

Svar #4
04. oktober 2004 af fransk (Slettet)

Samuel - i opg.#2

bliver det så ikk:
f(x)= ln(x)
g(x) = 4x^2+e^2
g'(x) = 8x+e^2
dt = 8x+e^2

og hvad så?

så er det noget der skal ganges på ikk? for at den skal passe..

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Altså,

int x*ln(4x^2+e^2)dx

(t=4x^2+e^2, dt=8xdx <=>(1/8)dt=xdx)

Du finder:

int (1/8)*ln(x)dx= (1/8) int ln(x)dx


O.s.v.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Husk, at e^2 = e*e, som er en konstant, d.v.s (e^2´)'=0.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Hov, i #5 skal der naturligvis stå:

int (1/8)*ln(t)dt= (1/8) int ln(t)dt !!

Svar #8
04. oktober 2004 af fransk (Slettet)

nåh ja.. jeg så e^2 som e^x, der giver e^x når den diff'es.
Okey, tusind tak for hjælpen.

Svar #9
04. oktober 2004 af fransk (Slettet)

ja det var det med at det var en konstant..

jeg takker

Skriv et svar til: ubestemt integrale hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.