Matematik
monotoniforhold og lok. ekstrema
01. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
f(x)= e^x / 2x-1
x tilhører [-3;3]\\{1/2}
jeg skal bestemme monotoniforhold og lok. ekstrema
f´(x)= (e^x*(2x-19-e^x*2)/(2x-1)^2
= e^x(2x-3)/(2x-1)^2
Hvordan kommer jeg videre
x tilhører [-3;3]\\{1/2}
jeg skal bestemme monotoniforhold og lok. ekstrema
f´(x)= (e^x*(2x-19-e^x*2)/(2x-1)^2
= e^x(2x-3)/(2x-1)^2
Hvordan kommer jeg videre
Svar #1
01. april 2003 af Lurch (Slettet)
løs f'(x)=0. derved finder du hvor din hældning på f(x) er nul, og deraf hvor din graf muligvis skifter hældning fra positiv til negativ eller omvendt.
Lav så en fortegnslinie for punkter mellem rødderne til f'(x)=0, så du kan se hvornår din f(x)og hvornår den falder. Er f'(x) negativ er din f(x) aftagende, og er den positiv er din f(x) voksende
Til lokale ekstremaer, undsøg f(-3) og f(3), samt f(x) til de x værdier som var rødder i f'(x)
Lav så en fortegnslinie for punkter mellem rødderne til f'(x)=0, så du kan se hvornår din f(x)og hvornår den falder. Er f'(x) negativ er din f(x) aftagende, og er den positiv er din f(x) voksende
Til lokale ekstremaer, undsøg f(-3) og f(3), samt f(x) til de x værdier som var rødder i f'(x)
Skriv et svar til: monotoniforhold og lok. ekstrema
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
