Kemi

vodka

07. september 2008 af gobi (Slettet)

Hej

Jeg har denne opgave, hvor jeg skal finde mol af ethanol i en genstand af vodka!

alkoholprocent af vodka er 33 % w/w d= 0,95 g/mL .. en genstand regnes for 2 cL

jeg har så sagt:

genstand * L * densitet = gram alkohol
0,02 L * 1000 ml/L * 0,95 g/mL = 19 gram alkohol

19 g * 33 g / 100 g = 0,627 g ethanol

n(ethanol) = 0,014 mol ?

Gør jeg det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

19g*33%=19*0.33=6.27g ethanol

n(ethanol)=m(ethanol)/M(ethanol)=6.27g/(2*12.011+6*1.0079+15.999)=6.27g/46.0648g/mol=0.136 mol


Skriv et svar til: vodka

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.