Matematik

hjælp..

07. september 2008 af michelle_18 (Slettet)

hej

Er der nogen som kan hjælpe mig med at beregne den her ligning.

det er to ligninger med to ubekendte

9x-8y=17 og 3x+14y=-11

med udregninger tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

9x-8y=17 og 3x+14y=-11
er det samme som

9x-8y=17 og 9+42=-33

træk de to ligninger fra hinanden. x går ud og tilbage står y=....

når y-værdien er fundet indsætter du denne værdi i en af ligningerne og isolerer x


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

9+42=-33 → 9x+42y=-33

 


Svar #3
07. september 2008 af michelle_18 (Slettet)

hej

tak for det

jeg har regne det ud. Jeg få to forskellige resultater på lommeregner nogle andet og ved håndkræft nogle andet?


Skriv et svar til: hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.