Matematik

Multiplikation af tal ???? ://

07. september 2008 af vero1992 (Slettet)

Jeg har en opgave foran mig som skal imorgen, men fatter den ikke.

Er der en der vil hjælpe mig med følgende.

Teksten lyder således:

"Babylonierne brugte flg. formler til multiplikation af tal;

ab=(a+b)^2/4 - (a-b)^2/4, Eftervis formlen. Udregn 9*7 vha. formlen"

Håber I vil hjælpe, da jeg ikke har haft sådan nogle opgaver før og har ingen anelse om hvordan man gør.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2008 af mathon

ab = (a+b)2/4 - (a-b)2/4

9*7b = (9+7)2/4 - (9-7)2/4


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2008 af mathon

9*7 = (9+7)2/4 - (9-7)2/4  .....skulle det være


Svar #3
07. september 2008 af vero1992 (Slettet)

mange mange taak (: det var virkelig til stor hjælp :b

brugbart brugbart brugbart :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

ab=(a+b)^2/4 - (a-b)^2/4

ab =(a^2+b^2+2ab)/4 - (a^2+b^2-2ab)/4

4ab = a^2+b^2+2ab - a^2 + b^2 +2ab

4ab = 4ab..

Udregn 9 * 7 - Kald 9 og 7, a og b, og sæt dem ind.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 #0 "Eftervis formlen" 

Gang parenteserne ud på højre side af lighedstegnet. Sæt på fælles brøkstreg og reducere.

Husk at du skal frem til et udtryk, som åbenlys er sand. fx ab = ab eller 0=0.


Skriv et svar til: Multiplikation af tal ???? ://

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.