Matematik

Hjælp til lineær sammenhæng

07. september 2008 af Sapphires (Slettet)

Hej alle sammen

Jeg har brug for hjælp til opgave 7.19 på s. 33 i TRIP's matematiske grundbog. Den lyder således...

Denne lav vokser så dens (største) diameter bliver 0,5 mm større hvert år. Den er nu 32 mm i diameter. Lad x betegne antal år efter nu og lad y betegne diameteren i mm.

- Find ligningen for sammenhængen mellem x og y.

Hvordan regner jeg mig frem til dette? Jeg ved godt ligningen skal lyde y = ½ x, men ved ikke hvordan jeg skal skrive, jeg kom frem til det :)

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2008 af ibibib (Slettet)

y=½x+32.

Da diameteren vokser med ½mm hvert år skal ½ ganges med x som er antal år.

32 er startværdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2008 af mathon

y = 0,5x + 32


Svar #3
07. september 2008 af Sapphires (Slettet)

tak! så jeg skal bare skrive y = ½ x + 32?
jeg behøver ingen mellemforklaringer??


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af mathon

x er antal år fra "nu"

og 32 er "nu"-diameteren


Skriv et svar til: Hjælp til lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.