Matematik

ln(^?)

07. september 2008 af Peaco (Slettet)

Hejsa

Jeg søger lidt forklaring på hvordan man udregner ln(e^?). Fx. hvordan man udregner ln(e-3) og løsning af ligninger med ln(x)=? -  Fx. ln(x) = -2.  

-peaco


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af mathon

ln(ex)  = x

ln(x) og ey er hinandens inverse/omvendte funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2008 af Sherwood (Slettet)

ln(e^-3)

Benyt logarimereglen: ln(a^b)=b*ln(a)

-3ln(e)

Da e og ln er hinandens invers, bliver udtrykket ln(e)=1.

-3*1=-3

Kig engang på alle dine logaritmeregler. Det tager ikke så lang tid at lære dem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af mathon

kan også ses af

ln(ex) = x*ln(e) = x*1 = x, da e er grundtal for ln(x)


Svar #4
12. september 2008 af Peaco (Slettet)

Tak skal I have ;)


Skriv et svar til: ln(^?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.