Matematik

Forlænge brøker

08. september 2008 af chealsea (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til at forlænge en række brøker. Jeg kunne godt tænke mig at I skrev hvordan I regnede jer frem til resultaterne.

1. (2/3)/(7/3)

2. (x+1/2x)/(4)

3. (7/2(x+1))/(1/2)

4. (pi/3)/(2/3)

5. (-1/x)/(-2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

...man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk...


Svar #2
08. september 2008 af chealsea (Slettet)

Jamen jeg spurgte jo ikke til division men derimod forlængelse af brøker...


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af mathon

man forlænger en brøk med et tal ved at gange i tæller og nævner med tallet

brøkens værdi forandres ikke, men skrives derved  på en mere beregningsmæssig fordelagtig måde


Svar #4
08. september 2008 af chealsea (Slettet)

Kan du ikke hjælpe mig med opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2008 af mathon

(2/3)/(7/3)  = (2/3)*(3/7) = 2/7

reglen er omtalt i #1


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af mathon

(x + (1/2)x)/4 = (x/4) + (x/8) = (2x/8) + (x/8) = (3x/8) = (3/8)x


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2008 af mathon

7/(2(x+1)) / (1/2) = 7/(2(x+1)) *(2/1) = 7/(2(x+1))*2  = 7/(x+1)


Svar #8
08. september 2008 af chealsea (Slettet)

Hvad de sidste to opgaver?


Svar #9
08. september 2008 af chealsea (Slettet)

Jeg tror du har regnet efter andre stykker end mig. Jeg uploader lige opgaverne:

http://peecee.dk/upload/view/130244


Skriv et svar til: Forlænge brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.