Kemi

oxidationstal

04. oktober 2004 af Christine (Slettet)
Okay hvilket oxidationstal ville du give svovl i tetrathionationen?

S4O6^2-

(4 og 6 er små tal og angiver selvfølgelig at der er 4 svovl og 6 oxygen. 2- angiver at den har en negativ ladning på 2-)

Nå.. men.. hilfe!

SÅ vidt jeg kan se ville svovl nemlig få oxidationstallet +2,5 meeen det er der da ikke noget der hedder.. eller????

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

lad x være S's OT:

4x+(-2)*6=-2 <=>x=2,5

hmm... lidt underligt! Er du sikker på at det er det rigtige stof!

Svar #2
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Yep.. Tetrathionationen hedder den. Underligt.. ja.
Altså O kan selvfølgelig have oxidationstallet -1, men så skulle S være mere elektronegativt.´Og det er det ikke. uf.. sabotage, siger jeg!
Hmm.. hvad gør jeg?! (panik ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

ja det man kan sige, ar at O peroxider har OT=-1, og principielt må ovenstpende velogså være en peroxid, da detvel er den eneste måde det kanladesig at gøre at binde så mange ilt sammen ellers!

Hvad mener du med at S så skulle være mere elektronegativt?

Holder vi fast i at det er en peroxid, får du Ot for S=1

Svar #4
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Okay.. men hvis vi så sagde at Ot for S=1. Så har jeg igen et problem, for i min opgave formulering (kan du jo selvfølgelig ikke vide), står der at:
S2O3^2- oxideres til S4O6^2-.
Og ja, en oxidation defineres jo som en stigning i oxidationstallet.
Og det ville jo nærmere være et fald på 1 end en stigning...
=?!/(/"%!&%#!

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

ja.. Det er rigtigt! Nyt probelm.. Hvad er dit oxidationsmiddel?

Svar #6
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Altså for ikke andet at vide i opgaven end at iod reduceres til iodid, og så det andet jeg lige har skrevet.
Og så skal jeg skrive et afstemt reaktionsskema.. Men det er jo lidt svært, når oxidationstallene ikke stemmer (bitter Jojo)

Svar #7
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

(Jeg mener Christine.. argh pis dæknavne, lam til at huske dem)

Svar #8
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Er jeg blevet glemt??

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hmm..
men vent nu lige et øjeblik!
Du ved jo at OT(S, før)=2, og den efter er =1.
Nå nej. så reduceres den jo også.. Nej så må du skulle regne med at OT(s, efter) er 2,5

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

det var altså ikke negativt ment!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)


hvorfor har du egentlig flere brugernavne??

Svar #12
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Hvilket var ikke negativt?
Men 2,5? det fungerer bare ikke rigtig, når jeg går videre i afstemningen.. (=!"/#/(T%

Og så var det ikke Jojo som i jo jo, men som i mit navn, jeg hedder Jojo, hvis du troede jeg mente, du var bitter. Didn't.
anywho..

Svar #13
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Flere?!
Hvad er det for nogen.. så er det ikke nogen jeg har hørt om i hvert fald.

Svar #14
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

nårh du mener at jeg skrev "dem", det var bare generelt. Har kun en herinde.

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

det var bare fordi de måde jeg lyder eftertænksom er at sige: "vent lige et øjeblik.."
Og så kom dit andet indlæg, da jeg skrev,og så kunne det måske godt lyde som jeg synes du var lige lovlig hastig.. Men lad det nu ligge!

I2 + 2S2O32- --> 2I- + S4O62-

Den er fundet på en hjemmeside, og det passer således med OT stiger 0,5

Svar #16
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Årh.. perfekt. Og det passer jo! Men hvordan det hænger sammen.. deet, grubler jeg over en anden dag. Videre.
Men tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvordan det hænger sammen?? Hvad mener du?

Svar #18
04. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Ikke noget.. Men atter tak for hjælpen

Skriv et svar til: oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.