Matematik

hjælp til andengradsligninger

08. september 2008 af sojes (Slettet)

Har lidt besvær med denne andengradsligning:

x²+0,5x=0

a=0, b=0,5, c=0

d=0,5²-4*0*0
d=0,25 -> 2 løsninger

x=-0,5±√0,25 / 2*0

Problemet er så bare at lommeregneren ikke kan regne det ud (siger undefined) derfor går jeg ud fra at min udregning er forkert, kan bare ikke selv se hvor det går galt. Har en teori om at det måske er fordi jeg sætter a til at være 0 fordi jeg støder på det præcis samme problem i en anden ligning som begynder med -x² (der sætter jeg nemlig også a til at være 0)

Har også lige et andet spørgsmål vedrørende andengradsligninger som jeg også er i tvivl om:

Når man nu har en ligning som ikke er lig med 0, hvordan skal man så lave det om til 0 ?

Kan man godt bare trække det fra og lægge til på den anden side af lighedstegnet?
som her:
-2x² = 32x
-2x²+32x=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

a = 1

x² + 0,5x = 1*x² + 0,5x = 0


Svar #2
08. september 2008 af sojes (Slettet)

nåja hvor er jeg dum, det havde jeg fuldstændig glemt..  - mange tak :)

Men mangler stadig hjælp til det sidste spørgsmål, nogen der ved det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af mathon

2x² + 32x = 0

2x(x +16) = 0

hvor nul-reglen benyttes


Svar #4
08. september 2008 af sojes (Slettet)

aner ikke hvad det er for en nul-regel?

men er det rigtigt at -2x² = 32x bliver til -2x²+32x=0 ? forstår ikke helt ..
 


Svar #5
08. september 2008 af sojes (Slettet)

Please er der ikke en som kan hjælpe mig med at få nul over på højre side af lighedstegnet ??

-2x² = 32x


Skriv et svar til: hjælp til andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.