Matematik

Cosinus og sinus

08. september 2008 af rhiger (Slettet)

<p>Hej.</p> <p>Jeg har brug for lidt hj&aelig;lp til en matematik opgave (uden hj&aelig;lpemidler). opgaven lyder s&aring;lledes:</p> <p>l&oslash;s lignigen:</p> <p>Cosx=0 x ? [0;2&pi;]</p> <p>H&aring;ber der er nogle der har lyst til at hj&aelig;lpe</p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Overvej enhedscirklen.


Svar #2
08. september 2008 af rhiger (Slettet)

har jeg gjort men synes ikke helt dte hjælper.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvornår er cosinus lig nul i enhedscirklen?


Svar #4
08. september 2008 af rhiger (Slettet)

Når vinkel v er et antal grader som jeg ikke lige ved


Svar #5
08. september 2008 af rhiger (Slettet)

Når vinklen er 180?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Niks. Der er den lig -1.


Svar #7
08. september 2008 af rhiger (Slettet)

90  grader selvfølgelig.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: Jeps. Og hvad er 90 grader i radianer?


Svar #9
08. september 2008 af rhiger (Slettet)

2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Husk at det både er ±90 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

#9 Nej. På en hel omgang er der 2π radianer. Hvor meget er der på en kvart omgang?


Svar #12
08. september 2008 af rhiger (Slettet)

der er så 1/2 hvis der er 2 på en omgang


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, altså 1/2*π=π/2


Svar #14
08. september 2008 af rhiger (Slettet)

ja?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2008 af mathon

...hvilket kan skrives

x = (π/2) +p*π, p €Z

da x € [0;2π[ gælder p € {0,1}


Svar #16
08. september 2008 af rhiger (Slettet)

okay


Skriv et svar til: Cosinus og sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.