Matematik

forkort brøkerne

08. september 2008 af islænder (Slettet)

x-2/4x-8 =

2a-4b/6a-12b =

hjælp haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

x-2/4x-8 =x-½x-8=½x-8

Desuden tror jeg ikke du mener det. Du mangeler nok nogle paranteser


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af mathon

1. nævner: sæt den fælles faktor 4 uden for parentesen

2. tæller: sæt den fælles faktor 2 uden for parentesen

nævner: sæt den fælles faktor 6 uden for parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Igen formoder jeg du mangler paranteser.

Mon ikke du mener:

(2a-4b)/(6a-12b)?

Som så er (2a-4b)/(6a-12b)=1/3


Svar #4
08. september 2008 af islænder (Slettet)

altså der er ikke sat nogen parenteser  på det papirer læren har givet mig


Skriv et svar til: forkort brøkerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.