Matematik

Integral regning

08. september 2008 af kulfi (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave som lyder således:

∫2/(√x+4)dx

Beregn integralet.

Jeg har så gjort følgende:

Jeg har sat t = x+4 ⇒ dt/dx= x+4 ⇒ dx=x+4*dt

Det bliver så til:

∫2/(√x+4)dx ⇒ ∫2/(√t)dx ⇒ hvad skal jeg så herefter??

Jeg ved at resultatet skal give 4√x+4 +k

Nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

∫2/√(x+4)dx = 2∫1/√(x+4)dx = 2*2∫1/(2√x+4))dx = 4*√(x+4) + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af Mestertyv (Slettet)

En måde er benytte det faktum at sqrt(x) = x^(1/2) og derefter at 2/x^n = 2*x^-n. Derefter burde den ligge lige til højrebenet


Svar #3
08. september 2008 af kulfi (Slettet)

Mathon hvor får du 2∫1/√(x+4)dx.

1 tallet i denne formel fra. Kan det passe med at detkommer fra når man differentiere her:

dt/dx=x+4⇒ dt/dx = 1?


Svar #4
08. september 2008 af kulfi (Slettet)

Og hvor kommer det ekstra 2 tal fra som står uden fro parantesen??

2*2∫1/(2√x+4))dx


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2008 af mathon

1/√(x+4)  = 2*1/(2√(x+4))

1 = 2*(1/2)

og vi havde brug for (1/2)
derfor omskrivningen


Svar #6
08. september 2008 af kulfi (Slettet)

Du må meget undskylde men forstår stadigvæk ikke helt hvad det er du helt præcis gør...


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2008 af mathon

da 

∫1/(2√(x))dx = √(x) + k

du har brug for 2-tallet i nævneren, som ikke var der.
Derfor skaffer du det
ved

1 = 2*(1/2)-omskrivningen
hvorved den ønskede "halve" fremkom,
men så også med en faktor 2
som
ganget med den i forvejen eksisterende giver 2*2 = 4


Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.