Matematik

hjælp

09. september 2008 af kim19 (Slettet)

En ligning for tangenten til grafen for den naturlige ekspontialfunktion bestemmes i det punkt, hvis x-koordinat er 3.

Hvordan gør jeg dette ? jeg aner det virkelig ikke, håber en kan hjælpe. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af mathon

ln '(xo) = 1/xo = 3

3xo = 1.......


Svar #2
09. september 2008 af kim19 (Slettet)

forstår det ik,

jeg tag in'(Xo) = 1/Xo = 3

og hvad gør jeg så, håber du kan skærer det lidt mere ud for mig. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af mathon

...jeg var lidt for hurtig til at læse opgaveteksten

f(x ) ex

f '(x) = ex

f '(3) = e3 = f(3)

tangent
y - e3 = e3(x-3)


Svar #4
09. september 2008 af kim19 (Slettet)

Er Xo = 1/3 ?

er dette rigtig og så finder jeg tangent ligningen eller ?


Svar #5
09. september 2008 af kim19 (Slettet)

hmm, jeg kigger lidt på det og prøver at se om jeg kan forstå det, men tak for hjælpen. skriver hvis jeg får problemer. Tak


Svar #6
09. september 2008 af kim19 (Slettet)

jeg har fået tangenten til at være:

y = (e^3)x - 2e^3

er dette  rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2008 af mathon

Ja


Svar #8
09. september 2008 af kim19 (Slettet)

Tak for hjælpen..


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.