Matematik

Undersøg om der findes værdier af t, så projektionen af vektor a på b er 3*vektor b

09. september 2008 af BusterB (Slettet)

Ja, som opgaveforumulering lyder, så har jeg to vektorer vektor a=(5/t) og vektor b=(4/2)

Og så skal jeg undersøge om der findes værdier af t, så projektionen af vektor a på vektor b er 3.b.

Håber der en der vil hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af mathon

ja - det gør der


Svar #2
09. september 2008 af BusterB (Slettet)

Men hvordan?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af mathon

[(vektor_a*vektor_b)/|b|2]*vektor_b  = 3*vektor_b


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2008 af mathon

(vektor_a*vektor_b)/|b|2 = 3

vektor_a*vektor_b = 3*|b|2 = 3*20 = 60


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2008 af mathon

TI-89

Define a = [5,t]

Define b = [4,2]

solve(dotP(a,b)=60,t)


Svar #6
09. september 2008 af BusterB (Slettet)

Okay, tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2008 af mathon

...men næsten lige så let uden hjælpemidler


Skriv et svar til: Undersøg om der findes værdier af t, så projektionen af vektor a på b er 3*vektor b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.