Matematik

Trekant ABC

09. september 2008 af RikkeLarsson (Slettet)

Hvordan løser man denne opgave?

I trekant ABC gælder [BC]=2[AB) og [AC]=(5/2)[AB]

a) Bestem cos C

b) Bestem arealet af trekant ABC udtrkyt ved c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af mathon

a = 2c

b = 2,5c

indsæt i

cos(C) = [a2 + b2 - c2]/(2*a*b)

og du vil se, at c2 kan forkortes "væk"


Svar #2
09. september 2008 af RikkeLarsson (Slettet)

Så bliver cos(c)=0.35?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af mathon

brug

lettest
T = ½*a*b*sin(C)

eller
Herons Formel:
T = √(s(s-a)(s-b)(s-c))


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2008 af mathon

cos(C) = [(2c)2 + (2,5c)2 - c2]/(2*2c*2.5c)

cos(C) = [(4c2 + 6,25c2 - c2]/(10c2)  =  (4 + 6,25 - 1)c2/(10c2) =  0,925


Svar #5
09. september 2008 af RikkeLarsson (Slettet)

Så får man t=0.857245*c2


Svar #6
09. september 2008 af RikkeLarsson (Slettet)

Eller nu 1.99655*c2


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2008 af mathon

T = ½*a*b*sin(C) = ½*a*b*√(1-cos2(C))

T = ½*(2c)*(2,5c)*√(1-0,9252)  =  2,5c2*0,379967  =  0,949918c2


Svar #8
09. september 2008 af RikkeLarsson (Slettet)

 Er det så arealet af trekanten?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2010 af OktayG (Slettet)

 Rikke !
T står for arealet så svaret til # 9 , er ja 

selvom svaret kom 1½ år senere ;D 
 

// Oktay G


Skriv et svar til: Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.