Matematik

pls help ekspo

09. september 2008 af Miasss (Slettet)

Hej allesammen, håber virkelig at nogle kan hjælpe og rette det her :D har set det andet der, men forstår stadig ikke hvordan man laver c ? pllls help

Gennem en årrække har man på Sable Island optalt antallet af unger, som gråsælerne fik. Nedenstående tabel viser sammenhørende værdier af antal år efter 1970 og antal unger
 

(skal forstille en tabel)

Antal år efter unger | 0 | 8 | 11 | 14 | 17 | 20 | 23 |27
Antal unger..............| 700 | 2500 | 3400 | 5200 | 7500 | 11000 | 16000 | 25300
 


Det oplyses, at sammenhængen mellem antallet af unger og antal år efter 1970 med tilnærmelse kan beskrives ved en matematisk model af formen
y = b * a^x
Hvor y er antallet af unger og x er antal år efter 1970.
 

a) Bestem tallene a og b
 

b =787,037
a= 1,14039

b) Bestem fordoblingskonstanten for y
 

5,3 år = fordoblingskonstanten for y er (kan det passe)

c) Benyt modellen til at bestemme den årlige procentvise tilvækst iantal unger (den forstår jeg bare ikke?)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

a) og b) det ser rigtigt ud.

c) r = a-1 = 1,14-1 = 0,14 = 14 %


Svar #2
09. september 2008 af Miasss (Slettet)

undskyld men hvad står r for + er 14 % resultatet ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af mathon

se tilføjelsen
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=570722


Svar #4
09. september 2008 af Miasss (Slettet)

Bestem det årstal , hvor der ifølge modellen vil være 50000 unger.

(er det ikke bare)

Solve(50000=787,037* 1,14039 ^x, x) = 31,6

(ps. skal jeg så bare plusse 31,6 med 1970 = så årstallet vil ca. være 2001


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

ja


Skriv et svar til: pls help ekspo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.