Kemi

krystalvand og salte

09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

Der ønskes fremstillet 500 mL 0,02 M CaCl2-opløsning. På laboratoriet haves stoffet; CaCl2×6H2O (M = 219,1 g/mol).

a) Hvordan vil du fremstille opløsningen i praksis ? Hvilket glasudstyr, som skal anvendes, ønskes desuden angivet.
 

Jeg er kommet frem til følgende:

Fremstilling af en 500 mL 0,02 M CaCl2-opløsning:
Stofmængden af CaCl2 × 6H2O i fremstillingen vil være:
      n(CaCl2 × 6H2O) =0,02 M x 0,5 L = 0,01 mol
Antal gram CaCl2 × 6H2O til at fremstille 500 mL findes således:
      m(CaCl2 × 6H2O) = 0,01 mol · 219,1 g/mol = 2,191 g
 

Mit spørgsmål er nu om det er rigtigt. Er lidt i tvivl om hvor meget det der krystalvand har at sige for udregningerne. Og når jeg har blandet det, skal jeg så varme det op for at fjerne krystalvandet?


Skriv et svar til: krystalvand og salte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.