Kemi

mængdeberegning

09. september 2008 af I_C_U (Slettet)

I en kolbe har vi 100 mL HCl med den formelle koncentration 2 mol/L. Der skal tilsættes vand så koncentrationen ændres til 0,4 mol/L.

Hvor meget vand skal der tilsættes ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2008 af mathon

V1 * c1  = n  =  V2 * c2

(0,1 L) * (2 mol/L)  =  n  =  V2 * (0,4 mol/L)

tilsætning = V2 - (0,1 L)


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.