Matematik

Differentialkvotient og gennemsnitsfart

04. oktober 2004 af Miarv (Slettet)
Jeg kan ikke rigtigt finde ud af hvordan jeg finder gennemsnitsfarten for nogle tidsintervaller, når funktionen s(t) = 3t^2, t>=0 beskriver hvordan en partikel bevæger sig, hvor s er den tilbagelagte vej i meter efter t sekunder.
Skal jeg bruge differenskvotient, differentialkvotient eller hvad og hvordan skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

momontanhastigheden = differenbtialkvotienten ttil tiden t

gennemsnitshastigheden

deltaY/deltaT

Svar #2
04. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Jeg er desværre ikke helt med på hvad du mener, kan du forklare det lidt nærmere?

Svar #3
04. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

For intervallet [3,4], bliver det så (s(4)-s(3))/(4-3)?

Svar #4
04. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Svarer det ikke til differenskvotienten, hvis man sætter t = 3 og h=4-3?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

ds/dt=v

dv/dt=a (benyttes ikke her!)


Svar #6
04. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Tror jeg forstår det, hvis det jeg foreslår da er rigtigt?
Mange tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Differentialkvotient og gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.