Matematik

Ligning?

11. september 2008 af livelinor (Slettet)

Hvad er det her for en slags ligning? Og i så fald, hvordan løser man den? Er det nul-reglen man skal bruge eller hvad? Jeg er helt lost.

(x - 1) (x^2 - 4) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2008 af djharsk (Slettet)

Det ligner et tredjegradspolynomium. Og ja, du skal bruge nulreglen.

x-1 = 0 eller x^2-4 = 0

Dvs løs andengradsligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2008 af mathon

(x - 1) (x2 - 4) = 0

(x - 1) (x2 - 22)  = (x - 1)(x - 2)(x + 2) = 0


Svar #3
11. september 2008 af livelinor (Slettet)

Til djharsk er x^2-4 = 0 et andengradspolynomium uden b led?


 


Svar #4
11. september 2008 af livelinor (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu, tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.