Kemi

HJÆLP HAR KEMIPRØVE IMORGEN!

11. september 2008 af miss13 (Slettet)

Hej alle, har simpelthen prøve i Kemi imorgen, og jeg stinker til kemi skal det lige siges.. Jeg prøver at sidde og regne opgaver, men det går ligesom helt galt.

jeg skal op i et emne kaldt alkhool og det der ligner: Og dertil høre der nogle opgaver..

Der er en del, er der nogen der har lyst til at hjælp mig lidt over msn eller bare her :) pleas, har virkelig brug for jers hjælp :)

evt. nogle der har arbejdes med ISIS B, og har nogle opgaver til "alkohol og det der ligner" liggende som de vil dele med mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan jo starte med at skrive nogle af opgaverne op her, så skal folk nok hjælpe hvis de kan. Desværre er det ret sent, så det er begrænset hvor meget hjælp du kan nå at få :)


Svar #2
11. september 2008 af miss13 (Slettet)

Hmm okay:

beregn elktronnegativitetsforskellen mellem atomerne i følgende bindniger:

a) H-H

b) C-C

c) N-C

d) C-O

e) S-H

f) N-H

g) O- H

H) C-Cl

vi starter lige med denne her :) jeg vil gerne have en forklaring, og ikke bare svar tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Okay, den kan jeg godt hjælpe med:)

Elektronegativteten fortæller hvor meget et atom trækker i elektronerne, altså evnen til at tiltrække elektroner. Hvis et molekyle er sammensat af to ens stoffer, eksempelvis H og H så er forskellen i elektronegativteten 0, da de trækker lige meget i elektronerne.

Du kan slå deres elektronegativtet op i en tabel og derfra finde forskellen, når molekylerne består af forskellige grundstoffer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2008 af djharsk (Slettet)

Yes.

Fang dit periodiske system, og oppe i venstre hjørne, står et tal.

F.eks. har Carbon elektronegativiten 2.5, og Oxygen 3.4, hvilket ialt giver en forskel i elektronegativitet på 0.9.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det har jeg nu aldrig set før.Og det står heller ikke i det jeg har, æv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2008 af djharsk (Slettet)

I alle de periodiske systemer jeg har ejet, har elektronegativiteten altid stået i venstre hjørne. :)

Men ja, et sikkert sted altid at finde dem, er i en Fysik/Kemi databog.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jah, nu var det bare min fysikbog jeg kiggede i, der står kun protonantal og masse.


Svar #8
11. september 2008 af miss13 (Slettet)

kan elektronegativiten  godt være negativ, fx. -1? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg mener at den er positiv. Er det forskellen du mener?


Svar #10
11. september 2008 af miss13 (Slettet)

ja :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Så kan den godt være negativ. Det kommer jo an på hvilken en af dem du trækker fra den anden. Hvis du bytter rundt på dem, bliver forskellen jo positiv:)


Svar #12
11. september 2008 af miss13 (Slettet)

En anden opgave:

A) opskriv et reaktionsskema for krakninggen af decan til ethan og et andet molekyle

B) hvorfor dannes der krakning altid umættede forbindelser, dvs. forbindelser men en dobbel eller tripelbining?


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2008 af Super13 (Slettet)

HVORDAN ER DET JEG FX. FINDER UDAF AT DET FX. HEDDER 2--METHYLBUTAN? HVOR KOMMER DET 2-TAL FRA OG HVORFOR SKAL DEN HEDDE METHYL?  :(

jeg er helt lost i det der


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#13.

Jeg smutter i seng nu, så et hurtigt svar.

2-methylbutan betyder, at der på det andet c-atom i butan sidder en methylgruppe (-CH3).

Strukturformlen ser således ud:

       

            CH3

             |

CH3 -- CH -- CH2 -- CH3


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. september 2008 af mathon

elektronegativitet:

H = 2,1

C = 2,5

N = 3,0

O = 3,5

S = 2,5

Cl = 3,0



Skriv et svar til: HJÆLP HAR KEMIPRØVE IMORGEN!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.