Matematik

Ligning for tangent, f ''(x) ?

12. september 2008 af marillos_lkd (Slettet)

Heej kloge fokes.

Jeg er rendt ind i denne opgave som jeg har grublet en hel del over.

Parablen y= x^2    Har to tangenter, der går gennem punktet A(-0.5, -2)

Bestem en ligning for hver af disse tangenter . Resultat i facit  y= 2x - 1  og  y= -4x - 4

Jeg ved ikke hvordan jeg regner mig frem til disse resultater. Jeg kender dog ligning for tangent

y= a(x - x0) + y0

-2= a(-0.5 - x0) + y0

a = f '(x0)

Og så er jeg stået af fordi jeg ved ikke hvordan jeg finder x0 og y0. ?? og hvordan jeg får resultatet i facit. plzz hjælp og på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2008 af janko (Slettet)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=566643


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2008 af mathon

...eller

ud fra
tangentligningen

y - yo = f '(xo)*(x-xo),

haves

y - xo2 = 2xo(x-xo), som ved indsættelse af A's koordinater
giver

-2 - xo2 = 2xo(-0,5-xo), som reduceres til

xo2 + xo - 2 = 0 hvis to løsninger er 1.koordinaterne til de søgte røringspunkter


Skriv et svar til: Ligning for tangent, f ''(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.