Matematik

Rytmen i ln(x)

12. september 2008 af Peaco (Slettet)

Hej derude!

hvordan kan man lære rytmen til ln(x)  - hvordan man fx regner ln(x) ud, når x er 1/e? Jeg forstår det ikke så godt, for bogestave e kommer ind i tal.  Udregnen til ln(x) og x, hvordan gøres det - metoden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2008 af nørd240 (Slettet)

kan du ikke det via en lommeregner ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2008 af mathon

ln(1/e) = ln(1) - ln(e) = 0 - 1 = -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig, hvad du mener med rytmen til ln(x)

Men generelt; når du gerne vil beregne ln(x) skal du altid tænke "ln(x) er det tal, jeg skal sætte i eksponenten på e, for at få x"

F.eks. 1/e:

1/e er det samme som e^(-1)

ln(e^(-1)) er det tal, jeg skal sætte i eksponenten på e, for at få e^(-1) ... hmm.. det må være -1, for når jeg sætter -1 i eksponenten på e, får jeg tallet e^(-1) = 1/e

Håber det kunne forstås :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2008 af mathon

...eller

ln(e-1) = -1*ln(e) = -1*1 = -1


Svar #5
12. september 2008 af Peaco (Slettet)

#1: Jo, men vil gerne kunne det uden. :)

#3 & #4: Det var sådan jeg mente det, tak. Skal lige se om jeg er helt med:

Nu er x = 1 og ln(x) er hvad jeg skal finde, så skal jeg sige:

e1 = 1 * ln(e) = 1 * 1 = 1?

et andet eks.: 

Jeg har x = e, så er ln(x) :

ln(e) = 1 <=> e= 1 * ln(e) = 1?

et tredje eks: 

Her har jeg ln(x) = 2 , så er x:

e(lnx) = 1/e2


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2008 af mathon

ln(x) = 2

eln(x) = e2

x = e2


Skriv et svar til: Rytmen i ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.