Matematik

Tredjegradspolynom med TI-89

12. september 2008 af Peaco (Slettet)

Hej igen

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan man skal plotter en tredjegradsligning ind på lommeregneren.

Jeg plotter dem ind på statslist -> List 1 og List 2 -> regression -> QuadReg , men den vil ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2008 af mathon

brug

Define f(x)=...........


Svar #2
12. september 2008 af Peaco (Slettet)

P(0)= 2, P(-2)= 4, P(3) =2, P(4)= -20

jeg sige:

Define f(0) = 2 , f(-2)= 4, f(3)= 2, f(4) = -20, x -> men metoden duer ikke? Den gider ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2008 af mathon

OK jeg troede, du havde ligningen for 3.gradspolynomiet


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2008 af mathon

...at du ikke lige får noget CubicReg-resultat ud af at plotte de punkter ind, som du har angivet i #2, skyldes, at de ganske enkelt ikke ligger på nogen tilnærmet tredjegradskurve


Svar #5
12. september 2008 af Peaco (Slettet)

#4: Det var blot et eks. jeg brugte, men jeg fandt fejl. Jeg brugte QuadReg, men du nævner her at CubicReg. Jeg prøvede med CubicReg, og fik resultatet! Tak!


Skriv et svar til: Tredjegradspolynom med TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.