Kemi

Redox hmm..

12. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Fe(s) + H2SO4  --> Fe(II) + SO4 +  H2

Er det rigtigt at i venstre side så har Fe = 0 i OT?, Og H2SO4, der har O = -2 og H = +1 så har S = +6 ?

Så i højre side, har Fe = +2, og SO4 der har S = +8 ? og så er H2 vel 0 ?. please tjek om det korrekt det meget vigtigt : (


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2008 af mathon

Fe(s)    +    SO42-(aq)    --->    Fe2+(aq)    +    SO2(aq)

OT(S) ≤ 6, da et grundstof aldrig kan have større OT end gruppenummeret


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2008 af mariiia (Slettet)

du skal stille en ligning op....

OTS = 2*(+1)+ X+(-8)=0

Find x!!

såå ja.. OT af S er +6

og du har også ret med det andet.. det er rigtig nok det du har skrevet..


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2008 af mathon

"SO4" uden 2 negative ladninger findes ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/131023


Skriv et svar til: Redox hmm..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.