Matematik

3 funktioner vokser 10%

13. september 2008 af cloudo (Slettet)

 Antag, at tre funktioner kan beskrives sådan.

f(x) = 43*x^1,15

g(x) = 15*x^3

h(x) = 12 * 1,15^x

- Hvor meget øges funktionsværdien for hhv. f, g og h, når x-værdien vokser 10%

hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Sæt en tilfældig værdi ind på x's plads, og sæt derefter den samme værdi * 1,1, ind. Og sammenlign.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2008 af ibibib (Slettet)

Spørgsmålet giver kun mening for funktionerne f og g, ikke for h.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2008 af mathon

...uddybning af #2

se
http://peecee.dk/upload/view/131019


Svar #4
14. september 2008 af cloudo (Slettet)

er det sådan man gør?

f(x) = 43*x^1,15

f(x) = 43*1^1,15 = 43

f(x) = 43*1*1,1^1,15 = 47,9811

g(x) = 15*x^3

g(x) = 15*1^3 = 15

g(x) = 15*1*1,1^3 = 19,965

h(x) = 12 * 1,15^x

h(x) = 12 * 1,15^0 = 12

(hvad gør man her???)


Svar #5
15. september 2008 af cloudo (Slettet)

 h(x) hvordan regner man den?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september 2008 af mathon

delta f = ((1,11,15 - 1)*100%

delta g= ((1,13 - 1)*100%

delta h = (1,15*0,1*xo -1)*100%


Svar #7
15. september 2008 af cloudo (Slettet)

delta f = ((1,11,15 - 1)*100%

= 11,5839

delta g= ((1,13 - 1)*100%

= 33,1

delta h = (1,15*0,1*xo -1)*100%

= ??? forstår ikke hvordan man regner den her ud!

(men er de andre rigtige?)


Svar #8
15. september 2008 af cloudo (Slettet)

 please help....


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2008 af mathon

se/genlæs linket i #3


Svar #10
15. september 2008 af cloudo (Slettet)

 kan ikke åbne det, den viser det ikke ordentlig, fordi mit word virker ikke. den viser #€"## sådan noget her.


Skriv et svar til: 3 funktioner vokser 10%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.