Matematik

Maskerede 2.gradsligning

13. september 2008 af Mivson (Slettet)

Hej! Har et lille problem.

Ligningen oplyses: 4e opløftet i(2X) - 8e opløftet i (x) + 0,25

Jeg sætter så t=e opløftet i x og

Jhvad gør jeg herfter, når jeg har fundet t?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2008 af mathon

ex = t , hvoraf 

x = ln(t), t>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2008 af peter lind

Sæt t = ex

Der vl så gælde t2=e2x

Sæt dette ind i din udtryk og du får . 4t2-8t+0,25


Svar #3
13. september 2008 af Mivson (Slettet)

Jeg kan bare slet ikke få det til at passe.

Kan det passe t i anden= e opløftet i 2x

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2008 af peter lind

#3 Ja t•t= ex•ex = e(x+x) =e2x


Svar #5
13. september 2008 af Mivson (Slettet)

det er jeg meget gaodt med på.

Men når jeg så har fundet t = (8 + (kvadratroden af 60) / 8)  V  t = ( 8 + (kvadratroden af 60) / 8)

Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2008 af mathon

t1 = (4-sqrt(15))/4 = 0,031754  og t2 = (4+sqrt(15))/4 = 1,96825

x = ln(t) hvoraf

x1 = ln(0,031754) = -3,44973

x2 = ln(1,96825) = 0,677143


Skriv et svar til: Maskerede 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.