Matematik

højde af en trekant..

13. september 2008 af eldurum (Slettet)

I en trekant ABC er A(-2,1) B(5,1) og C(0,7)

beregn længden af højderne i trekanten.

ehmm.. altså det nemt nok at bestemme arealet af en trekant men højden af en trekant?? hvordan klares det så..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2008 af ibibib (Slettet)

Arealet = ½·h·g


Svar #2
13. september 2008 af eldurum (Slettet)

klart ;-S

det må være søvnen der kalder..


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2008 af mathon

arealet er ½ gange den numeriske værdi af determinanten

siderne findes ved brug af
punkt-afstandsformlen

a = |BC|, b = |AC| og c = |AB|

A = ½ha*a = ½hb*b = ½hc*c


Skriv et svar til: højde af en trekant..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.