Matematik

ligning, hjælp

14. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

hey nogen som kan hjælpe med en ligning:

3(2x-1)=4x-9

???

Jeg ved den skal være lig med hinanden. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den, så please hjæælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af Stenalt (Slettet)

3(2x-1)=4x-9

Gang ind i paranteser:

6x-3=4x-9

Træk 4x fra på begge sider:

2x-3=-9

plus med 3 på begge sider:

2x=-6

Dvs x =-3

Ret simpelt... Håber det hjalp


Skriv et svar til: ligning, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.