Matematik

Eksponential ligning?

14. september 2008 af Robinlk (Slettet)

 Hej Folkens

Har fået stillet en opgave der lyder følgende:

Løs med beregning følgende eksponential ligning

3·9x=1

Hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af mathon

3*(32)x  = 1


Svar #2
14. september 2008 af Robinlk (Slettet)

Jamen hvordan isolere jeg x i den ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

brug dine logaritmeregler


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2008 af mathon

3*(32)x = 1

3*32x = 1

32x+1 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

3*(32)x = 1

32x=1/3

2x*log(3)=log(1/3)

2x=(log(1/3))/(log(3))

x==((log(1/3))/(log(3)))/2


Svar #6
14. september 2008 af Robinlk (Slettet)

 Tak for hjælpen begge to, der kommer nok flere spørgsmål fra mig :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

ellers kunnem an bare have divideret med log(9), hvorfor der så kun står x og ikke 2x på den ene side af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2008 af mathon

32x+1 = 1

hvoraf
2x+1 = 0, da

30 = 1

dvs.

x = -(1/2)


Skriv et svar til: Eksponential ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.