Kemi

carbon!

14. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

yes jeg har lavet jerni  ståluld forsøget. Jeg har Ved at vi fik et sort bundfald og jeg Ved at det er carbon.. men hmm.. altså jeg ved stålulden indeholder jern med lidt carbon i, men kan jeg ellers komme med en anden begrundelse ?.. er carbon sort ?. de tmå det vel være?..

mvh line :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af mathon

carbon = kul, som du ved er meget sort som frit grundstof

har du aldrig set forsøget
hvor
sukker overhældes med koncentreret svovlsyre ?

efter nogen tid vokser en blæret, sort svampelignende masse - bestående af carbon - op fra bægerglasset


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Du må være lidt præcis. Hvor i forsøget fik du et sort bundfald og hvilke stoffer reagerede?


Svar #3
14. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hmm det var nu bare mere om carbon er sort, altså carbon i sig selv.. fordi jeg hørte vores lærer sagde at det var carbon .. så sku bare lige høre pga så ku jeg jo skrive i rapporten at jeg ved carbon er sorti stedet for at skrive "pga min lærer sagde det".. så det ifnt nok tak for hjælpen begge ;).. og tak igen igen mathon.

bukker mig i støvet =P


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2008 af Larsendrengen (Slettet)

Carbon behøver ikke nødvendigvis at være sort. Det afhænger af hvilken allotrop form det forekommer i.

Grafit = sort

Diamant = klart (dvs. gennemsigtigt ligesom glas).

Amorft carbon = sort


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2008 af mathon

joohh,
men så var kemilæreren gået over i en mere lønsom produktion for mange år siden :-)

nej - pjank til side

her var det ligesom "oplagt" med den amorfe form - men dit supplement er uomtvisteligt


Skriv et svar til: carbon!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.