Matematik

Beregning af højde

14. september 2008 af louis andersen (Slettet)

hej. jeg har fået følgende opgave, og er gået lidt i stå - nogen der kan hjælpe lidt.. viller være dejligt 

:)

Figuren viser en klippevæg, hvis højde |AH| man ønsker at bestemme.

På klippens højeste punkt A står en 20 m høj mas AB. Sigelinjen fra C

til A danner en vinkel på 39,2 grader med CH, og sigtelinjen fra C til B danner

en vinkel på 46,5 grader med CH.

Beregn klippevæggens højde.

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af peter lind

Brug tg(46,5)=|HB|/|CH|, tg(39,2)=|AH|/|CH| dividerer du dem med hinanden går den ukendte |CH| ud. Denæst brug at |HB|=|HA|+20


Svar #2
14. september 2008 af louis andersen (Slettet)

okay. men hvad er tg -..  men er det på lommeregneren. for ved du hvordan man regner det ud, uden brug af lommeregner.. det er det jeg skal finde ud af, og det er dér jeg er gået fuldstændig i stå :/ ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af peter lind

Du kan ikke finde tangens af de vinkler uden brug af lommeregner eller lignende; men du kan da bare beholde betegnelserne tg(46,5) og tg(39,2).


Skriv et svar til: Beregning af højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.